Mi-am propus 5 lucruri mari și late:

1. Să ofer oamenilor o educație medicală veritabilă, cu texte scrise de cineva în deplină competență. Materiale ușor de înțeles, dar și povești de prin spital, pentru a prinde mai bine sentimentele unui medic care se confruntă cu tot felul de neajunsuri. Ale unui medic care este și el om.

2. Să determin oamenii să nu mai risipească banii pe terapii care nu au cum să funcționeze, pot face rău, pot întârzia prezentarea la medic, pot distruge orice fărâmă de șansă. O terapie „naturistă” în cancer nu va avea niciun rezultat pozitiv. O cură cu vitamină B17, la fel. Un laser adus de la ruși nu va trata niciun diabet. Soluțiile acestea par ilare, dar din păcate sunt abordate de mulți oameni care plătesc bani grei și sunt păcăliți.

3. Să produc o conștientizare a faptului că nu e bine nici să ne îndopăm cu pastile. Am fost criticat că sunt vândut Big Pharma, că demontez terapiile alternative pentru a face oamenii să cumpere medicamente alopate. În realitate, am îndemnat mereu la prudență, moderație, logică. Am spus că trebuie să avem grijă la pastile.

4. Să aduc în primplan prevenția. Aveți grijă de voi. Mi-ar plăcea, ca medic, să nu mai am pe cine trata. Să fim atenți la viața noastră și să nu ne batem joc de ea.

5. Să demontez miturile care n-au nicio noimă. Suntem un popor ciudățel. Credem tot felul de lucruri și cu greu ne desprindem de ele. Pentru asta trebuie să batem moneda pe educația medicală bună. Educație, educație, educație.

Am reușit lucruri frumoase în ultimii ani. Nicidecum singur, ci cu ajutorul unor oameni buni care au înțeles importanța proiectelor mele. La un moment dat am visat la o carte în care toate punctele de mai sus să fie abordate intuitiv, pe înțelesul tuturor. Visul s-a materializat și au apărut nu una, ci șase cărți, toate având în ele informații utile, povești frumoase, concepte din care cu siguranță veți avea multe de învățat.

Și pentru că îmi doresc tare ca această educație medicală să trezească interesul cât mai multor oameni, am pus laolaltă cărțile într-un pachet, cu 50% reducere. Bucurați-vă de ele, puneți preț pe prevenție, aveți grijă de voi, citiți în fiecare zi, măcar câte puțin.

Mulțumesc tuturor,
Vasi Rădulescu

2 thoughts on “Mi-am propus 5 lucruri mari și late:

  1. Elena says:

    Am citit trei carti din cele sase . Mi-au ajuns la suflet. As vrea sa va spun ca ma lovesc de un fenomen in randul tinerilor obezi . Incerc sa le spun ca nu e bine sa ai kilograme in plus, dar nu reusesc…Ei constientizeaza doar daca le influenteaza asta relatiile , daca le stau bine hainele etc….Este o motivatie buna dar din cauza ca sunt foarte multi supraponderali tineri nu mai este un asa mare handicap social. Replicile sunt de genul „cine ma place , ma place si asa ” … De fapt voiam sa va rog sa scrieti un articol in care sa explicati cum obezitatea distruge lent organismul. Nu stiu cum . pe intelesul lor…Ei de exemplu nu stiu ce e diabetul si mananca carbohidrati in cantitati enorme zilnic…E drept ca pleaca din familii obiceiurile si ei au de luptat pe viata cu acest bagaj , dar as vrea sa se poata face ceva…Ideea mi-a venit de la articolul cu ce greseli faci cand vrei sa slabesti. Problema e ca cei mai multi nu vor,nu considera ca ar trebui…

  2. Maria Basarab says:

    Astăzi, la două zile după ce v-am făcut-o cunoscută, comanda mea pentru cele șase cărți ale dvs a sosit. Mulțumesc pentru promptitudine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *