PROTECȚIA INIMII

3 cărți doar 72.9 lei

Ai grijă de inima ta.

pachet fascinatia creierului

Cărți care te învață cum să îți protejezi inima

Principala cauză de mortalitate este cea cardiovasculară. Inima ta, vasele de sânge joacă un rol crucial în sănătatea ta, iar dacă nu înveți cum să te îngrijești de ele, nu poți avea nicio pretenție pentru o viață lungă și sănătoasă. Cărțile aranjate în pachete te învață tot ce ai nevoie pentru ca tu să te bucuri de liniști și să ții la distanță majoritatea afecțiunilor cardiovasculare.

Inima ta bate fără oprire din prima luna de viață embrionară până la finalul vieții.

Inima ta. Viață.

Cartea te învață cum să ai cu adevărat grijă de inima ta. Pentru că ea este cea care practic te ține în viață.

  • înveți anatomie fundamentală
  • descoperi cazuri fascinante
  • afli despre palpitații, tensiune, angină
  • înveți manevre de urgență
  • te ții la distanță de boli cardiace cumplite
  • crești calitatea vieții

LIMITAT - pachet 2 cărți + 1 CADOU

Doar 72.9 lei final în loc de 177 lei! - TRANSPORT GRATUIT

CADOU - cartea Dragă inimă

pachet fascinatia creierului

177 lei 72.9 lei

O listă cu 22 de lucruri interesante despre inima ta:
1. Inima nu doare. Nu are receptori propriu-ziși de durere. Durerea se resimte la periferia corpului și se numește angor (niciodată mai jos de ombilic; dacă e durere în partea inferioară, nu e angină).
2. Cea mai bună frecvență cardiacă este între 55 și 65 de bătăi pe minut. Atunci există cel mai bun raport performanță-consum de oxigen.
3. Perfuzia în arterele inimii (numite coronare) se face în diastolă (pauza dintre două contracții, denumite sistole).
4. Există un „creier” în inimă, unde niște celule emit spontan impulsuri electrice. Ele formează nodul sinusal și dictează întreaga activitate a cordului.
5. Electrocardiograma înregistrează la suprafața corpului activitatea electrică a inimii. Este încă deosebit de utilă în depistarea unor boli, monitorizare, screening.
6. Frecvența cardiacă nu e bătută în cuie, ci dinamică. Ea crește la efort, emoții, situații stressante, respectiv scade în calm, repaus, somn.
7. În timpul somnului se instalează o bradicardie fiziologică. Frecvența poate scădea la 40-50 bpm.
8. 200 de oameni pot descrie 200 de simptome și toate pot fi angor (angină). Durere, disconfort, gheară, înțepături în piept, brațe, mâini, gât, mandibulă, dinți, spate, abdomen (nu mai jos de ombilic) – toate pot fi angor.
9. Sângele nu curge continuu prin artere cu aceeași viteză; curgerea e mai degrabă laminară, dictată și de sistolele cordului.
10. Inima nu generează iubirea. Nu secretă nicio substanță care să aibă legătură cu acest cocktail de sentimente. Creierul se ocupă de asta. Dar inima se modifică în iubire și poate suferi în lipsa ei.
11. Funcția principală este de pompă, dar mai există și funcție hormonală (anumite peptide care pot face dilatație și stimula diureza).
12. Curgerea sângelui prin inimă este bine calculată, într-o singură direcție. Patru aparate valvulare complexe fac asta.
13. Inima nu este așezată în partea stângă, ci pe centrul toracelui. Apexul (vârful) bombează către stânga.
14. Inima la adult are aproximativ mărimea pumnului drept.
15. Există un sindrom al inimii frânte (broken heart syndrome sau tako tsubo) care apare mai des la femeile trecute prin suferințe mari (iubire, pierderi umane). Vârful inimii se balonizează. Este de regulă reversibil.
16. Inima se poate mări compensator la sportivii de performanță. De regulă scade și frecvența, pentru că volumul de sânge expulzat este crescut.
17. Inima stă sub control nervos simpatic și parasimpatic. Aceste sisteme controlează dinamic frecvența, printre alți parametri.
18. Cordul transplantat nu mai are control direct nervos și de regulă frecvența nu mai oscilează mult.
19. Palpitațiile reprezintă conștientizarea bătăilor inimii. În mod normal, activitatea cardiacă nu este simțită.
20. Inima se menține sănătoasă prin evitarea fumatului, sedentarismului, corecția obezității, menținerea unui status psihic echilibrat, o alimentație în care doza fiecărui componentă să fie aleasă cu bun simț, mișcare, odihnă suficientă.
21. Inima începe să bată când embrionul are vârsta de patru săptămâni. Este primul organ funcțional al omului.
22. Mugurele embrionar din care apare inima este la început lipit de cel din care se dezvoltă creierul, ambele fiind plasate în extremitatea cefalică (cap).

Dr. Vasi Rădulescu

Medic specialist internist. Expert în educația pentru sănătate. Expert în nutriție. Autor cu peste 1.5 milioane de cărți vândute. Declarat cel mai bun medic comunicator în online în anul 2019. 

UPGRADE - primești mai mult!

Acele din cele 2 pachete UPGRADE și primești 2 CADOURI, o carte și acces la webinarul VIAȚA BUNĂ (data 9 februarie, vei primi detalii ulterior pe email)

Pachet protectia inimii, 3 cărți + 2 CADOURI

236 lei 99 lei

Pachet protectia inimii, 4 cărți + 2 CADOURI

288 lei 124.9 lei

Ce zic cititorii:

© Readers Do Good / Heart Media